Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg glukonon, 10 dkg liszt, 8 dkg kakaó, 10 dkg light margarin.
Elkészítés: A tojások sárgáját 5 dkg glukononnal és 3 dkg kakaóval habosra keverjük. A tojásfehérjéket 5 dkg glukononnal kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, majd könnyedén elvegyítjük a liszttel. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Közben a margarint 8 dkg glukononnal és a maradék kakaóval habosra keverjük.
A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, közé kenjük a krém nagyobbik felét, ráhelyezzük a tetejét, majd bevonjuk az egészet a megmaradt krémmel. Tetszés szerint díszítjük, behűtjük, végül 10 egyenlő szeletre vágjuk.