Hozzávalók: 55 dkg liszt, 30 dkg Canderel, 10 dkg light margarin, 1 dkg szalalkáli, 8 egész tojás, egy csipetnyi só, ¼ l tej, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, egy kevés durvára vágott dióbél.

Elkészítés: ½ kg lisztet 10 dkg Canderellel, a margarinnal, szalalkálival, 2 egész tojással, csipetnyi sóval, és egy kis tejjel összegyúrunk. Az így kapott tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd a lapokat tepsi hátán, lassú tűzön megsütjük. Az egyik lapot csak félig sütjük meg, kivesszük és megszórjuk durvára vágott dióbéllel, majd visszatesszük és készre sütjük (ha rögtön rászórjuk a diót, megég).

A krémhez 6 tojás sárgáját elkeverjük 20 dkg Canderellel, hozzáadjuk a diabetikus vaníliás cukrot és 5 dkg lisztet, hozzáöntünk kb. ¼ l tejet és sűrű péppé főzzük. Ha már elég sűrű, beletesszük a 6 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt, a lapokat egyenként megkenjük a krémmel. A tetejére a dióval szórt lapot borítjuk.

Este jó elkészíteni, mert így másnapig tudjuk pihentetni. A krémnek tényleg nagyon sűrűnek kell lennie, mert különben az éjszaka leple alatt kifolyik a tésztából!

 

Szerző: cukrosneni  2010.08.07. 07:23 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr1002204855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása