Hozzávalók: 45 dkg liszt, 40 dkg Canderel, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tojás, 23 dkg light margarin, 2 kanál mézpótló, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 4 ek. búzadara, 4 dl 1,5 %-os tej, 1 üveg diabetikus baracklekvár.
Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk 15 dkg Canderellel, a szódabikarbónával, 1 tojással, 3 dkg margarinnal, és a mézpótlóval. Az így kapott tésztát ½ órát pihentetejük, majd 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle.
20 dkg Canderelt összekeverünk 20 dkg light margarinnal és a diabetikus vaníliás cukorral, jól összedolgozzuk. Ez a krém kerül az első lapra. Rákenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.
A második lapra egyenletesen eloszlatjuk a diabetikus baracklekvárt. Ráhelyezzük a harmadik lapot.
A 4 ek. búzadarát megfőzzük 4 dl tejben megfőzzük. Ezt kenjük a harmadik lapra, majd beborítjuk a negyedik tésztalappal.