Sokak szerint az édesítőszerek közül a Canderel íze hasonlít leginkább a cukoréhoz. Valóban nincs utóíze, én is szívesen használom, de nem minden sütemény sikerül vele kifogástalanul. Persze ez csak a kinézetére értendő, mert az íze ugyanolyan kifogástalan lesz, mintha cukorral készítettük volna.

Fő hatóanyaga az aszpartam, melynek összetevői a szervezetben természetes úton és maradéktalanul lebomlanak, tehát teljes mértékben ártalmatlan, annak ellenére, hogy sok rémhírt terjesztettek róla. Van persze ebből is ajánlott napi mennyiség, amit tanácsos betartani, ez pedig egy átlagos felnőttnél 40 mg/testsúly-kg.  Az aszpartamot egyébként gyerekek, várandósok és szoptatós anyák is fogyaszthatják. Megtalálható számos light üdítőben és egyéb cukormentes termékekben.

A Canderel por és tabletta formájában kapható. Minimális kalóriát tartalmaz: 1 teáskanál por=2 kalória, 1 tabletta=0 kalória.

1 Canderel tabletta 1 kockacukor helyettesítésére alkalmas, a Canderel por pedig a porcukorral egyenértékű.

Sütésnél arra kell ügyelni, hogy a Canderel hő hatására veszít az édesítő erejéből, ezért a végén érdemes még egyszer megszórni vele a süteményt.

Ára is elfogadható: a 100 db-os tabletta kb. 600 Ft, a 75g-os édesítőpor pedig 1.500 Ft körül mozog.

 

Szerző: cukrosneni  2010.07.12. 06:57 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr312145633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása