Hozzávalók:
-Tésztához: 6 tojás, 20 dkg glukonon, 15 dkg liszt, 1 csg. sütőpor, 10 dkg darált dió.
-Krémhez: 3 dl 1,5 %-os tej, 3 ek. liszt, 4 tojás sárgája, 20 dkg light margarin, 15 dkg glukonon, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor.
-Habhoz: 4 tojás fehérje, 15 dkg glukonon.
Elkészítés:
Tészta: A 6 tojás sárgáját a glukononnal jól kikeverjük, majd hozzáadunk 10 ek. vizet, a lisztet, sütőport, és a darált diót. Ezeket jól összedolgozzuk. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük.
Krém: A tejet és a lisztet péppé főzzük, hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. A margarint a glukononnal és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk és az egészet a megsült tészta tetejére simítjuk.
Hab: A 4 tojás fehérjét a glukononnal gőz felett felverjük és az így kapott kemény habot a krém tetejére tesszük.