Hozzávalók:
- Tésztához: 3 tojás, 3 ek. Canderel, 3 ek. liszt, csipetnyi só.
- Krémhez: 25 dkg cukormentes gesztenyemassza, 15 dkg llight margarin, 2 ek. diabetikus meggybefőtt lé, 1 csészényi diabetikus meggybefőtt, fél dl tejszín, 1 ek. rum (vagy aroma), csipetnyi só.
Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a Canderellel kemény habot verünk, majd a sárgákat egyenként óvatosan belekeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és megsütjük.
Krém: A meggybefőtt kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk.
Miután a piskóta megsült rákenjük a krémet, belenyomkodjuk a kimagozott meggyet, óvatosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben fél napig hűtjük, ezt követően szeleteljük. A tetejére diabetikus tejszínhab is kerülhet.