Hozzávalók:

-          Tésztához: 6 tojás, 8 ek. Canderel, 6 ek. liszt, 2 ek kakaópor, 1 dkg sütőpor.

-          Krémhez: 25 dkg light margarin, 25 dkg Canderel, 2,5 dl 1,5 %-os tej, 2 ek. liszt, 2 dkg darált dió, ½ dl rum(vagy aroma), 1 üveg diabetikus meggybefőtt.

-          Mázhoz: 10 dkg diabetikus csokoládé, 10 dkg light margarin, 1 ek. kakaópor.

Elkészítés:

-          Tészta: A 6 tojás fehérjét 2 ek. vízzel és a Canderellel kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a 6 db tojás sárgáját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

-          Krém: A margarint a Canderellel habosra keverjük. Előzőleg a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumot(vagy aromát), valamint a magozott meggyet. A krémet a megsült tésztára kenjük.

-          Máz: A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a margarint és a kakaóport, jól elkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Hűtőben állni hagyjuk, míg a máz jól megszilárdul, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.30. 08:46 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr442120109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása