Hozzávalók:
- Tésztához: 6 tojás, 8 ek. Canderel, 6 ek. liszt, 2 ek kakaópor, 1 dkg sütőpor.
- Krémhez: 25 dkg light margarin, 25 dkg Canderel, 2,5 dl 1,5 %-os tej, 2 ek. liszt, 2 dkg darált dió, ½ dl rum(vagy aroma), 1 üveg diabetikus meggybefőtt.
- Mázhoz: 10 dkg diabetikus csokoládé, 10 dkg light margarin, 1 ek. kakaópor.
Elkészítés:
- Tészta: A 6 tojás fehérjét 2 ek. vízzel és a Canderellel kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a 6 db tojás sárgáját. Ezeket jól összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Krém: A margarint a Canderellel habosra keverjük. Előzőleg a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a darált diót és a rumot(vagy aromát), valamint a magozott meggyet. A krémet a megsült tésztára kenjük.
- Máz: A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a margarint és a kakaóport, jól elkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Hűtőben állni hagyjuk, míg a máz jól megszilárdul, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.