Más néven Sztívia, természetes édesítőszer, amelynek előnye –azon túl, hogy egészséges- hogy hő hatására nem bomlik le, így teljes mértékben megmarad az édes íze. Ez az íz egy kicsit eltér ugyan a cukorétól, de ezt szinte észre sem vesszük, ha megfelelően van adagolva. Az adagolást általában mindenki egyénileg tudja legjobban kitapasztalni, arra kell vigyázni, hogy túladagolás esetén kesernyés utóíze lesz. A javasolt adagolás általában 200 g liszthez ½ kávéskanál Stevia.

Többféle formában kapható: por, folyadék, tabletta, szárított levél.

Ára általában 2000-4000 körül mozog, attól függően, hogy melyik formáját választjuk és milyen kiszerelésben, de mivel az édesítő ereje 250-300-szor nagyobb a cukorénál, így sokkal kevesebb kell belőle, tehát nagyon kiadós.

További előnyös tulajdonsága, hogy nem okoz fogszuvasodást és magas az ásványi anyag tartalma. Ezenkívül gombaölő hatása is ismert, ezért pl. Candida kúra alatt ajánlott a használata. Javítja az emésztést, csökkenti az éhségérzetet és ezzel együtt az édesség utáni vágyat, ami fogyókúrázóknál jelenthet segítséget. Antibakteriális hatású.

Számos jó tulajdonsága bizonyítja tehát, hogy megéri az árát. Aki teheti, feltétlen próbálja ki!

 

Szerző: cukrosneni  2010.07.02. 07:39 Szólj hozzá!

Címkék: stevia

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr42124589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása