Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg liszt, 18 dkg glukonon, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 10 dkg light margarin, 2 ek. kakaópor, 25 dkg cukormentes gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 1 dl sovány tejszín.

Tészta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 6 ek. vízzel habosra kikeverjük. Folyamatosan tovább keverve, vékony sugárban beleszórunk 10 dkg glukonont és jól elkeverjük. 5 dkg margarint megolvasztunk, de nem forrósítjuk. A masszával alaposan eldolgozzuk. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. A lisztet és a kakaót rászitáljuk (ha biztosra akarunk menni, keverhetünk a liszthez egy teáskanál sütőport), és határozott mozdulatokkal belekeverjük.
A tésztát tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, teljesen kihűtjük.

Töltelék: Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével és 5 dkg margarinon, a saját levében megpároljuk. Villával összetörjük és belekeverünk 8 dkg glukonont. A gesztenyemasszát a tejszínnel simára keverjük.

A tésztát vízszintesen 3 lapra felvágjuk. Az alsó lapot megkenjük a gesztenyemassza felével, majd befedjük egy másik lappal, ezen elosztjuk az almatölteléket, majd befedjük a harmadik lappal. A maradék gesztenyepürével megkenjük a tetejét és az oldalát.

Villával húzhatunk a tetejére mintákat, és minimum fél napot hűtőben pihentetjük, hogy szépen lehessen szeletelni.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.24. 07:47 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr182105628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása