Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csg. sütőpor, 25 dkg light margarin, 30 dkg Canderel, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 4 tojás, 1 citrom, 10 dkg darált dió, 1 üveg diabetikus gyümölcsbefőtt (meggy/cseresznye/barack), menta, vagy citromfű a díszítéshez.

Tészta: A puha margarint habosra keverjük 15 dkg Canderellel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, a citrom lereszelt héjával és levével. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrjuk, és a kinyújtott tésztából egyforma méretű korongokat formázunk. Nagyobb tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb, hogy süléskor nehogy összeérjenek.

Töltelék: A kimagozott, felaprított gyümölcsöt jól lecsepegtetjük, összekeverjük a darált dióval és 10 dkg Canderellel. A tésztára halmozzuk úgy, hogy a szélén körben maradjon kb. fél cm üres rész. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Hab: A tojások fehérjét a maradék Canderellel kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, a süteményre nyomjuk, és a meleg sütőbe néhány percre visszatesszük, hogy a tojáshab megszikkadjon. Ha kihűlt, a mentalevelekkel, vagy citromfűvel díszítve tálaljuk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.24. 08:01 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr382105638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása