Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csg. sütőpor, 25 dkg light margarin, 30 dkg Canderel, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 4 tojás, 1 citrom, 10 dkg darált dió, 1 üveg diabetikus gyümölcsbefőtt (meggy/cseresznye/barack), menta, vagy citromfű a díszítéshez.
Tészta: A puha margarint habosra keverjük 15 dkg Canderellel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, a citrom lereszelt héjával és levével. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrjuk, és a kinyújtott tésztából egyforma méretű korongokat formázunk. Nagyobb tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb, hogy süléskor nehogy összeérjenek.
Töltelék: A kimagozott, felaprított gyümölcsöt jól lecsepegtetjük, összekeverjük a darált dióval és 10 dkg Canderellel. A tésztára halmozzuk úgy, hogy a szélén körben maradjon kb. fél cm üres rész. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Hab: A tojások fehérjét a maradék Canderellel kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük, a süteményre nyomjuk, és a meleg sütőbe néhány percre visszatesszük, hogy a tojáshab megszikkadjon. Ha kihűlt, a mentalevelekkel, vagy citromfűvel díszítve tálaljuk.