Hozzávalók:
- Tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg fruktóz, 5 ek. kakaópor, 6 ek. olivaolaj, 2,5 dl víz, 3 ek. 5 %.os ecet, 1 púpozott kk. szódabikarbóna, 1 kk. só.
- Krémhez: 20 dkg light margarin, 3 púpozott ek. kakaópor, ízlés szerint15-17 dkg fruktóz, 1 ek. rum (vagy aroma), 3 ek.zsírszegény tej, csipetnyi só.
Tészta: Az összes hozzávalók egy keverőtálba öntjük, és addig keverjük, míg teljesen egynemű és habos nem lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Krém: Szintén az összes hozzávalót keverőtálba tesszük és habosra keverjük.
A megsült tésztát deszkára borítjuk és megvárjuk, míg kihűl. Ha teljesen kihűlt, rákenjük vastagon a krémet, majd a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Csak akkor szeleteljük, ha már jól lehűlt. Vigyázni kell vele, mert morzsálódik!