Hozzávalók:
- Tésztához: 6 tojás, 6 kanál xilit, 4 kanál liszt, 3 kanál kakaó, késhegynyi sütőpor.
- Krémhez: 20 dkg light margarin, 20 dkg xilit, 4 kanál kakaó, 1 csg. cukormentes csokoládés pudingpor, 3 dl 1,5 %.os tej.
- Mázhoz: 5 dkg light margarin, 5dkg diabetikus csokoládé.
Elkészítés:
- Tészta: A tojások sárgáját a xilittel jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Miután ezt csomómentesen eldolgoztuk, belekeverjük a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütjük.
- Krém: A margarint a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport. A pudingport 1 dl tejben elkeverjük és a maradék tejet is hozzáadva felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinos krémhez és hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet a megsült tészta tetején elsimítjuk.
- Máz: A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét. Miután a csoki megolvadt, bevonjuk a mázzal a süteményt.
Háromszög alakú darabokra szeletelve tálaljuk.