Hozzávalók: 1 csg réteslap, 30 dkg sovány túró, 2,5 dl 10%-os tejföl, 3 dkg dara, 3 dkg mazsola, 10 dkg szőlő, 5 dkg diabetikus sárgabarackbefőtt, 5 dkg diabetikus almabefőtt, 16 dkg fruktóz, 3 dkg diabetikus vaníliás cukor, 3 db tojás, 8 dkg light margarin, 1 citrom reszelt héja.

Töltelék: A túrót átpasszírozzuk, és mély tálba tesszük. Belekeverjük a darát, 2 dkg fruktózt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a vegyes gyümölcsöt, 1 tojássárgáját és 0,5 dl tejfölt. Ezután beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.

Tészta: A réteslapokat megnedvesített ruhára kiterítjük, majd picit meglocsoljuk olvasztott margarinnal, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Tetejét szintén olvasztott margarinnal, illetve tejföllel kenjük meg, majd szép pirosra sütjük.

Míg a rétes sül kikeverünk 2 tojássárgáját 14 dkg fruktózzal, hozzáteszünk 2 dl tejfölt és a 2 tojás felvert habját. Ezt a már megsült rétes tetejére tesszük, és még 5 percig forró sütőben tovább sütjük. A sütőből kivéve felszeleteljük, tetejét megszórhatjuk ízlés szerint diabetikus vaníliás cukorral és forrón tálaljuk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.12. 22:19 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr522077180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása