Hozzávalók: 1 csg réteslap, 30 dkg sovány túró, 2,5 dl 10%-os tejföl, 3 dkg dara, 3 dkg mazsola, 10 dkg szőlő, 5 dkg diabetikus sárgabarackbefőtt, 5 dkg diabetikus almabefőtt, 16 dkg fruktóz, 3 dkg diabetikus vaníliás cukor, 3 db tojás, 8 dkg light margarin, 1 citrom reszelt héja.
Töltelék: A túrót átpasszírozzuk, és mély tálba tesszük. Belekeverjük a darát, 2 dkg fruktózt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a vegyes gyümölcsöt, 1 tojássárgáját és 0,5 dl tejfölt. Ezután beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Tészta: A réteslapokat megnedvesített ruhára kiterítjük, majd picit meglocsoljuk olvasztott margarinnal, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Tetejét szintén olvasztott margarinnal, illetve tejföllel kenjük meg, majd szép pirosra sütjük.
Míg a rétes sül kikeverünk 2 tojássárgáját 14 dkg fruktózzal, hozzáteszünk 2 dl tejfölt és a 2 tojás felvert habját. Ezt a már megsült rétes tetejére tesszük, és még 5 percig forró sütőben tovább sütjük. A sütőből kivéve felszeleteljük, tetejét megszórhatjuk ízlés szerint diabetikus vaníliás cukorral és forrón tálaljuk.