Hozzávalók: 12 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl 1,5 %-os tej, 4 dkg DIABET mézpótló, egy csipet só, 10 dkg darált dió, 3 dkg Canderel, 2 dkg mazsola, 1 dkg diabetikus vaníliás cukor, 1 dl olíva olaj, 1 db citrom reszelt héja.
Palacsintatészta: A lisztet a tojással és a tejjel simára keverjük és palacsintasütőben felforrósított olajon vékony palacsintákat sütünk belőle.
Töltelék: Kb. 2 dl vizeta mézpótlóval és a mazsolával összeforralunk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a diót. Csipetnyi sóval, diabetikus vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A töltelékkel a palacsintákat megkenjük és háromszög alakúra hajtjuk. Tálaláskor tetejüket megszórjuk Canderellel.