Hozzávalók:
- Tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg light margarin, 2 csg. instant élesztő, 5 ek. Canderel, 1 dl 1,5 %-os tej, 1 tojás, 1 csipet sütőpor, egy csipet só
- Töltelékhez: 15 dkg darált dió, 10 ek. Canderel, 20 dkg diabetikus lekvár
- Tetejére: 4 ek. kakaópor, 5 dkg light margarin.
Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, a Canderelt, a tejet, a tojást, a sütőport és a sót. Ezeket jól összedolgozzuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kb. 35x25 cm nagyságúra nyújtjuk, de ne érjen egészen a tepsi széléig, mert sütés közben megkel majd.
Egy tepsit kivajazunk, majd belehelyezzük az egyik tésztalapot. Megkenjük lekvárral. A diót a Canderelell elkeverjük és a felével megszórjuk a tészta tetejét, ezután rátesszük a következő lapot és azt megszórjuk a maradék dióval. Ráhelyezzük a harmadik lapot és egy órán át szobahőmérsékleten kelesztjük.
A megkelt tészta tetejét megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A sütési idő kb. 20 perc.
A megsült tésztát kihűlést követően bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport kevés vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Ezután a tésztára öntjük és elsimítjuk. Néhány órát pihentetjük, hogy a máz jól megdermedjen. Miután kihűlt hosszúkás szeletekre vágjuk.