Hozzávalók:
- Tésztához:
25 dkg liszt, 12 dkg lght margarin, 5 ek. Canderel, 1 tojássárgája, 1 dl 10%-os tejföl, 1 csg. sütőpor, 1 kk. reszelt citromhéj, egy csipet só
- Krémhez: 5 dkg mazsola, 3 tojássárgája, 5 ek. Canderel, 50 dkg sovány túró, 3 ek. zsemlemorzsa
- Tetejére: 4 tojásfehérje, egy kis Canderel.

Tészta: A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a Canderelt, a tojás sárgáját, a tejfölt, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és egy csipet sót. Ezeket jól összedolgozzuk, majd cipóvá formázva alufóliába csomagoljuk és hűtőben fél órát pihentetjük. Egy tepsit kikenünk, kilisztezünk, a tésztát kb 1 cm vastagra kinyújtjuk és a tepsibe terítjük. Villával megszúrkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük.

Krém: A mazsolát vízbe áztatjuk. A 3 tojás sárgáját a Canderellel habosra keverjük. A túrót áttörjük és a krémhez keverjük. A lecsepegtetett mazsolát úgyszintén.

A félig sült tészta tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a krémet. Ezután visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Ismét vissaztesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a tojáshab a tetején egy kis színt kapjon. Végül kivesszük, megvárjuk míg kihűl, majd vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük, a tetejét pedig megszórjuk Canderellel.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.17. 07:57 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr392088047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása