Hozzávalók: 50 dkg reszelt alma, 25 dkg fruktóz, 10 dkg mazsola, 15 dkg durvára vágott dióbél, 25 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 ek. sütőpor, fél citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 2 dkg light margarin, kevés liszt.
Elkészítés: A sütemény elkészítése előtti napon a reszelt almát a fruktózzal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ezután letakarva állni hagyjuk.
Másnap ehhez a keverékhez adjuk hozzá a tojásokat, a sütőport, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg könnyű, habos masszává válik. Ezután beletesszük a diót is, majd az egészet egy kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a beleszúrt tű száraz marad. Kihűlést követően kockákra vágjuk.