Hozzávalók: 50 dkg reszelt alma, 25 dkg fruktóz, 10 dkg mazsola, 15 dkg durvára vágott dióbél, 25 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 ek. sütőpor, fél citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 2 dkg light margarin, kevés liszt.

Elkészítés: A sütemény elkészítése előtti napon a reszelt almát a fruktózzal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ezután letakarva állni hagyjuk.
Másnap ehhez a keverékhez adjuk hozzá a tojásokat, a sütőport, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg könnyű, habos masszává válik. Ezután beletesszük a diót is, majd az egészet egy kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a beleszúrt tű száraz marad. Kihűlést követően kockákra vágjuk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.15. 08:36 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr822082743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása