Hozzávalók: 4 alma, 1 citrom, 5 dkg mazsola, 6 kifli, 3 dl 1,5 %-os tej, 4 tojás, 10 dkg fruktóz, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, fahéj ízlés szerint.
Elkészítés: Az almákat kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk őket egy citrom levével, belereszeljük a citrom héját, és beleforgatjuk a mazsolát.
A kifliket karikákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel.
A 4 tojás sárgáját a fruktózzal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezt öntsük a kiflire, majd a felét simítsuk kivajazott tepsibe, egyengessük el rajta az almát, szórjuk meg egy kis fahéjjal. Tegyük rá a kiflis massza másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezt rákenjük a tetejére, majd a sütőbe visszahelyezve pirosra sütjük.
Tálaláskor evőkanállal adagoljuk és a tetejét édesítővel megszórhatjuk.