Hozzávalók: 4 alma, 1 citrom, 5 dkg mazsola, 6 kifli, 3 dl 1,5 %-os tej, 4 tojás, 10 dkg fruktóz, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, fahéj ízlés szerint.

Elkészítés: Az almákat kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk őket egy citrom levével, belereszeljük a citrom héját, és beleforgatjuk a mazsolát.
A kifliket karikákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel.
A 4 tojás sárgáját a fruktózzal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezt öntsük a kiflire, majd a felét simítsuk kivajazott tepsibe, egyengessük el rajta az almát, szórjuk meg egy kis fahéjjal. Tegyük rá a kiflis massza másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezt rákenjük a tetejére, majd a sütőbe visszahelyezve pirosra sütjük.
Tálaláskor evőkanállal adagoljuk és a tetejét édesítővel megszórhatjuk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.12. 22:11 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr962077157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása