Hozzávalók: 60dkg liszt, 10 dkg light margarin, 4 dl 1,5 %-os tej, 2 dkg fruktóz, 2 dkg élesztő, 4 db tojás, 2 g só, 35 dkg cukormentes gesztenyemassza, 3 dl sovány tejszín, 20 dkg diabetikus meggybefőtt, 5 dl olíva olaj.

Tészta: Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, elkeverjük 2 dkg fruktózzal és egy kevés liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, az olvasztott margarinnal, a maradék tejjel és a sóval. Meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk és felvágjuk 3 cm széles csíkokra. A tésztacsíkokat enyhén szűkülő csövekre tekerjük (hasonló alakúra, mint a kürtős kalács) és forró olajban kisütjük.

Töltelék: A gesztenyemasszát áttörjük és apránként hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot, valamint a kimagozott, lecsurgatott meggybefőttet. Ezzel megtöltjük a kisült kalácsokat. Tálaláskor édesítőt szórhatunk a tetejére.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.12. 22:21 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr462077186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása