Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg liszt, 18 dkg glukonon, reszelt citromhéj, 1 citrom leve, 10 dkg light margarin
Ez tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint az „Egyszerű csokitorta”, csak itt a kakaó helyett reszelt citromhéjat használunk.
Elkészítés: A tojások sárgáját 5 dkg glukononnal és a citrom lereszelt héjával habosra keverjük. A tojásfehérjéket 5 dkg glukononnal kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, majd könnyedén elvegyítjük a liszttel. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krémhez 10 dkg light margarint 8 dkg glukonont, 1 citrom levét és egy kevés reszelt citromhéjat habosra keverünk.
A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, közé kenjük a krém nagyobbik felét, ráhelyezzük a tetejét, majd bevonjuk az egészet a megmaradt krémmel. A tetejét vékonyra vágott citromszeletekkel díszítjük.