Hozzávalók: 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 8 dkg glukonon, 10 dkg light margarin, 2 tojás, 1 csg. sütőpor, csipetnyi só, egy késhegynyi szódabikarbóna, egy kis diós glukonon a tetejére.

Elkészítés: A diót, lisztet, glukonont, margarint és egy egész tojást a sütőporral, sóval, szódabikarbónával együtt tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd ugyancsak kétujjnyi hosszú rudakat vágunk belőle. A rudakat is kétujjnyi darabokra vágjuk, így egyforma nagyságú tésztákat kapunk. Tenyerünkkel gombócokat formázunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kicsit távolabb egymástól, mert sülés közben megnőnek. A másik tojást felverjük és a gombócok tetejét megkenjük vele, majd előmelegített sütőben, közepes fokozaton pirosra sütjük. A sütés első 10 percében a sütő ajtaját nem szabad kinyitni! A megsült fánkokat megszórjuk édesítőszerrel elkevert darált dióval.
Melegen és hidegen egyaránt finom.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.15. 08:34 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr452082735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása