Hozzávalók: 2 dl natur joghurt, 1 bögre (2 dl) canderel, 2 bögre liszt, 1 tojás, 1 ek. sütőpor, 20 dkg diabetikus csokoládé, csipetnyi só, 2 dkg light margarin, és kevés liszt a formához.

Elkészítés: A joghurtot a canderellel és a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a sütőport. Az egészet alaposan elkeverjük. A csokoládét a reszelő legdurvább fokán lereszeljük, vagy nagyon apróra összevágjuk és beleforgatjuk a tésztamasszába. Egy őzgerincformát, vagy egy keskeny, kikenünk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített forró sütőbe helyezzük, de kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot. A sütési idő 30-40 perc. Mielőtt kivennénk szúrjunk bele egy tűt, vagy vékony kész és ellenőrizzük, hogy megsült –e. Még melegen egy deszkára kiborítjuk, de csak kihűlést követően szeleteljük.
A levegőtől elzártan tárolva sokáig eláll.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.15. 08:33 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr712082733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása