A minap olvastam egy cikket az egyik női magazinban, miszerint nagytudású emberek kifejlesztettek egy speciális tapaszt, amit cukorbeteg férfiakon tesztelnek. Ez egy tesztoszterontapasz, amely a hormonpótlás révén állítólag képes karbantartani a vércukorszintet. Hurrá!


Ez elsőre nagyon jól hangzik. Na de most jön a bökkenő, ami megint azt igazolja, hogy mindig érdemes a dolgok mögé nézni. Hiszen annyi „csodás” hatású gyógyszer, illetve gyógyszernek nem minősülő készítmény hemzseg körülöttünk, hogy csak kapkodjuk a fejünket és nem tudunk választani, melyiktől gyógyuljunk meg. Egyik szebb reményekkel kecsegtet, mint a másik, és amikor már boldogan hiszed, hogy megtaláltad az igazit, a gyógyulásod kulcsát, akkor jön a feketeleves.
Nem véletlen ugyanis az állandó figyelmeztetés: „A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!”


Szóval a fent említett  csodaszerről is hamar kiderült, hogy korántsem tökéletes. Amellett, hogy a vércukorszintre, és még ha jól emlékszem a vérnyomásra is kifejezetten jótékony hatással van, van egy apró kis szépséghibája, mégpedig, hogy mellékhatásként megnöveli a prosztatarák kockázatát. Na de valamit valamiért, nem igaz? Matematikailag nézve teljesen jól járunk, hiszen két egészségügyi probléma helyett csak egy lesz.

Fő tehát a pozitív gondolkodás: maximum normál vércukorszinttel és tökéletes vérnyomással halunk meg!

Szerző: cukrosneni  2010.06.15. 08:38 Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség magas vérnyomás

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr962082751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása