Hozzávalók: 3 db tojás, 6 csepp Stevia szirup, 4 dkg liszt, 1 dkg szójaliszt, ½ citrom reszelt héja, 3 dkg diabetikus sárgabarack dzsem, 25 dkg alma, 1 g fahéj, 5 g diabetikus vaníliás cukor, 1 dkg Canderel, 5 dkg darált dió.
Tészta: A tojásokat a liszttel, szójaliszttel, Stevia sziruppal összedolgozzuk, majd a tésztát előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.
Almapüré: Az almákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a fahéjat, a diót és a vaníliás cukrot.
A megsült piskótalapot sárgabarack dzsemmel megkenjük, ráhalmozzuk az almapürét, felcsavarjuk és miután kihűlt rézsútosan szeleteljük. A tetejére Canderelt szórunk.