Hozzávalók: -          Tésztához: 6 tojás, 6 kanál xilit, 4 kanál liszt, 3 kanál kakaó, késhegynyi sütőpor. -          Krémhez: 20 dkg light margarin, 20 dkg xilit, 4 kanál kakaó, 1 csg.…

Szerző: cukrosneni  2010.07.12. 07:14 Szólj hozzá!

Címkék: xilit

Sokak szerint az édesítőszerek közül a Canderel íze hasonlít leginkább a cukoréhoz. Valóban nincs utóíze, én is szívesen használom, de nem minden sütemény sikerül vele kifogástalanul. Persze ez csak a kinézetére értendő, mert az íze ugyanolyan kifogástalan lesz, mintha…

Szerző: cukrosneni  2010.07.12. 06:57 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

Hozzávalók: -          Tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg Canderel, 1 tojássárgája, 2 ek. kakaópor, 1 csg sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, annyi tej, amennyit a tészta felvesz. -         …

Szerző: cukrosneni  2010.07.02. 08:17 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

Más néven Sztívia, természetes édesítőszer, amelynek előnye –azon túl, hogy egészséges- hogy hő hatására nem bomlik le, így teljes mértékben megmarad az édes íze. Ez az íz egy kicsit eltér ugyan a cukorétól, de ezt szinte észre sem vesszük, ha megfelelően van…

Szerző: cukrosneni  2010.07.02. 07:39 Szólj hozzá!

Címkék: stevia

Hozzávalók: 20 dkg liszt, ½ csg. sütőpor, 8 dkg fruktóz, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, fél citrom leve és lereszelt héja, 1 tojás, 12 dkg light margarin. Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a fruktózt, a vaníliás cukrot, a citrom levét és…

Szerző: cukrosneni  2010.07.01. 08:51 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg fruktóz, 2 csg. diabetikus vaníliás cukor, 15 dkg light margarin. Elkészítés: A lisztet, őrölt mandulát, fruktózt, 1 csg. vaníliás cukrot, és a margarint összegyúrjuk. Ceruzavastagságú rudacskákká sodorjuk., majd kb. 6 cm…

Szerző: cukrosneni  2010.07.01. 08:50 Szólj hozzá!