Hozzávalók: 65 dkg liszt, 5 egész tojás, 30 dkg mézpótló, 25 dkg glukonon, 2 kk. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna.

Elkészítés: A lisztet 2 tojással, a mézpótlóval, 15 dkg glukononnal, 3 tojás sárgájával, a sütőporral és a szódabikarbónával összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélalt tepsibe helyezzük. Hirtelen sütjük!

Közben elkészítjük a mázat: 3 tojás habját 10 dkg glukononnal keményre felverjük. Amikor már sűrű és az edényhez tapad, akkor jó.

A kisült puszikat nagyobb tálban jól beleforgatjuk, majd visszatesszük őket a sütőbe, míg rájuk nem szárad a máz.

 

Szerző: cukrosneni  2010.08.06. 07:06 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr562202674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.