Hozzávalók: 45 dkg liszt, 40 dkg Canderel, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tojás, 23 dkg light margarin, 2 kanál mézpótló, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor, 4 ek. búzadara, 4 dl 1,5 %-os tej, 1 üveg diabetikus baracklekvár.

 

Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk 15 dkg Canderellel, a szódabikarbónával, 1 tojással, 3 dkg margarinnal, és a mézpótlóval. Az így kapott tésztát ½ órát pihentetejük, majd 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle.

20 dkg Canderelt összekeverünk 20 dkg light margarinnal és a diabetikus vaníliás cukorral, jól összedolgozzuk. Ez a krém kerül az első lapra. Rákenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.

A második lapra egyenletesen eloszlatjuk a diabetikus baracklekvárt. Ráhelyezzük a harmadik lapot.

A 4 ek. búzadarát megfőzzük 4 dl tejben megfőzzük. Ezt kenjük a harmadik lapra, majd beborítjuk a negyedik tésztalappal.

 

Szerző: cukrosneni  2010.08.03. 07:35 1 komment

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr762194829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bincike 2011.12.08. 12:16:58

Egyelőre örülök,hogy végre találtam diabetikus néger szeletet és beleteszem a mézeskrémes krémjét a 10 dkg margarinnal.Ha SIKERÜL,ÍROK ÚJRA