Hozzávalók: ¼ kg liszt, 7 dkg fruktóz, 5 dkg light margarin, 2 tojás fehérje, 10 dkg mandula, fahéj, tört szegfűszeg.

 

Elkészítés: A fenti anyagokat a mandula kivételével összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, derelyemetszővel kártyaformára vágjuk. A megtisztított mandulát félbevágjuk, tojások sárgájával ráragasztjuk a lapokra, és a mandulák tetejét is átkenjük a lapocskával együtt. 5-6 percig sütjük közepes hőfokon.

Olcsó, elálló sütemény.

 

Szerző: cukrosneni  2010.08.03. 07:17 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr242194817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.