Hozzávalók:
-Tésztához:
6 tojás, 20 dkg glukonon, 15 dkg liszt, 1 csg. sütőpor, 10 dkg darált dió.

-Krémhez: 3 dl 1,5 %-os tej, 3 ek. liszt, 4 tojás sárgája, 20 dkg light margarin, 15 dkg glukonon, 1 csg. diabetikus vaníliás cukor.

-Habhoz: 4 tojás fehérje, 15 dkg glukonon.

 

Elkészítés:

Tészta: A 6 tojás sárgáját a glukononnal jól kikeverjük, majd hozzáadunk 10 ek. vizet, a lisztet, sütőport, és a darált diót. Ezeket jól összedolgozzuk. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük.

Krém: A tejet és a lisztet péppé főzzük, hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. A margarint a glukononnal és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk és az egészet a megsült tészta tetejére simítjuk.

Hab: A 4 tojás fehérjét a glukononnal gőz felett felverjük és az így kapott kemény habot a krém tetejére tesszük.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.28. 08:18 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr822115114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.