Hozzávalók: 40 dkg liszt, 6 dkg light margarin, 24 dkg glukonon, 4 tojás, 1 sütőpor, 1,5 l 1,5%-os tej, 2 csg DIABETA diabetikus vaníliás cukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna

Tészta: 30 dkg lisztet 6 dkg light margarinnal, 4 dkg glukononnal, 1 egész tojással, a sütőporral, szódabikarbónával és 0,5l tejjel összegyúrunk. A kapott tésztából tepsi hátulján 3 lapot sütünk.

Krém: 3 tojás sárgáját 20 dkg glukononnal kikeverünk. A vaníliás cukorral, 1l tejjel és 10 dkg liszttel krémmé főzzük. A tojások fehérjét közben kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez adjuk.

A krémet a tésztára rétegezzük. A tetejére édesítőt, vagy diabetikus vaníliás cukrot szórunk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.22. 09:24 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr72100226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.