Hozzávalók:
- Tésztához:
3 tojás, 3 ek. Canderel, 3 ek. liszt, csipetnyi só.
- Krémhez: 25 dkg cukormentes gesztenyemassza, 15 dkg llight margarin, 2 ek. diabetikus meggybefőtt lé, 1 csészényi diabetikus meggybefőtt, fél dl tejszín, 1 ek. rum (vagy aroma), csipetnyi só.

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a Canderellel kemény habot verünk, majd a sárgákat egyenként óvatosan belekeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és megsütjük.

Krém: A meggybefőtt kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk.

Miután a piskóta megsült rákenjük a krémet, belenyomkodjuk a kimagozott meggyet, óvatosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben fél napig hűtjük, ezt követően szeleteljük. A tetejére diabetikus tejszínhab is kerülhet.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.22. 09:21 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr332100222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.