Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 8 dkg light margarin, 16 dkg Canderel, 15 dkg finomra őrölt dió, 10 dkg liszt, csipetnyi só.

Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük., majd hozzákeverjük a Canderelt. Ha a hab már kemény és fényes, belecsorgatjuk a felolvasztott, de már kihűlt margarint, belekeverjük a diót és a sót is, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy őzgerincformát kikenünk, kilisztezünk és beletöltjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot. Miután megsült, deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni. Csak másnap szeleteljük fel. Alufóliában, vagy folpackban sokáig eláll.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.22. 09:21 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr842100221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.