Hozzávalók: 30 dkg glukonon, 1 dl kávé, 5 tojás, 17 dkg liszt, csipetnyi só, 20 dkg light margarin, 15 dkg darált dió, 3 ek. rumaroma, a díszítéshez megtisztított dióbél.

Tészta: A kávéban feloldjuk az édesítőt. Az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként belekeverjük a kávés édesítőt is. Ezután egyenként belekeverünk 3 tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sóval elkevert lisztet. közepes nagyságú, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Közepes hőfokon megsütjük, és még forrón deszkára borítjuk.

Krém: 2 tojássárgáját a margarinnal és 10dkg glukononnal habosra keverjük, hozzáadjuk a rumaromát és a darált diót, majd az egészet addig keverjük, amíg habos massza nem lesz belőle.

A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk és megkenjük a diókrémmel. A tetejét is megkenjük, majd a dióbéllel tetszés szerint díszítjük.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.15. 08:35 Szólj hozzá!

Címkék: glukonon

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr232082739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.