Hozzávalók: 5 db tojás, 35 dkg fruktóz, 10 dkg darált dió, 28 dkg liszt, fél csg. sütőpor, 2 csg. diabetikus vaníliás cukor, 2,5 dl zsírszegény tej, 25 dkg light margarin, 10 dkg vágott dió, két tábla diabetikus csokoládé.

Tészta: 4 tojás sárgáját 20 dkg fruktózzal jól elkeverünk, keverés közben hozzáadunk 10 ek. vizet, majd hozzákeverjük a darált diót, 20 dkg lisztet, a sütőport és 1 csg. diabetikus vaníliás cukrot. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk. A tésztát előmelegített sütőben megsütjük.

Krém: A tejet 8 dkg liszttel (kb. 4 ek.) felfőzzük. 1 csg. diabetikus vaníliás cukrot 1 egész tojással, a margarinnal és 15 dkg fruktózzal kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt masszához. Az így elkészített krémmel a megsült tésztát megkenjük.

Máz: A vágott diót megpirítjuk, és ha kihűlt a krém tetejére tesszük. A csokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, és a süteményt leöntjük vele. Kihűlés után felforrósított késsel szeleteljük.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.12. 22:10 Szólj hozzá!

Címkék: fruktoz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr522077155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.