Hozzávalók:

-          Tésztához: 6 tojás, 6 kanál xilit, 4 kanál liszt, 3 kanál kakaó, késhegynyi sütőpor.

-          Krémhez: 20 dkg light margarin, 20 dkg xilit, 4 kanál kakaó, 1 csg. cukormentes csokoládés pudingpor, 3 dl 1,5 %.os tej.

-          Mázhoz: 5 dkg light margarin, 5dkg diabetikus csokoládé.

Elkészítés:

-          Tészta: A tojások sárgáját a xilittel jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Miután ezt csomómentesen eldolgoztuk, belekeverjük a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütjük.

-          Krém: A margarint a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport. A pudingport 1 dl tejben elkeverjük és a maradék tejet is hozzáadva felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinos krémhez és hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet a megsült tészta tetején elsimítjuk.

-          Máz: A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét. Miután a csoki megolvadt, bevonjuk a mázzal a süteményt.

Háromszög alakú darabokra szeletelve tálaljuk.

 

Szerző: cukrosneni  2010.07.12. 07:14 Szólj hozzá!

Címkék: xilit

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr992145651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása