Hozzávalók:
- Tésztához: 20 dkg Canderel, 2 ek. kakaó, 1 kk. mézpótló, 2 kk. szódabikarbóna, 2 tojás, 5 dkg light margarin, 40 dkg liszt.
- Krémhez: 1 csg. cukormentes vaníliás pudingpor, 1 csg. cukormentes puncs ízű pudingpor, 4 dl 1,5 %-os tej, 20 dkg Canderel, 25 dkg light margarin, rumaroma ízlés szerint.
- Mázhoz: 2 tábla diabetikus csokoládé
Elkészítés:
Tészta: A hozzávalókat a liszt kivételével összeöntjük és 5 percig gőz felett keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is és jól összegyúrjuk a tésztát. 3 felé osztjuk, kinyújtjuk és kivajazott tepsi hátán, vagy kikent sütőlemezen 3 lapot sütünk belőle.
Krém: A puncs és a vanília ízű pudingporokat 2-2 dl tejben külön megfőzzük. A margarint a Canderellel habosra keverjük, majd elfelezzük. Felét a vanília, felét a puncs pudinghoz keverjük, ez utóbbit rumaromával ízesíthetjük. A megsült lapok közül az elsőre a vaníliás krém kerül, erre ráborítjuk a következő lapot, amit puncsos krémmel kenünk meg, majd az egészet a harmadik lappal betakarjuk.
Máz: A csokimázhoz a diabetikus csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolasztjuk. Az így kapott folyékony masszát a sütemény tetejére öntjük és szépen, egyenletesen eloszlatjuk. (Lehet hozzá tenni egy kis olajat, hogy fényes legyen).
Kihűlést követően forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a csokimáz ne törjön.