Hozzávalók:

-          Tésztához: 20 dkg Canderel, 2 ek. kakaó, 1 kk. mézpótló, 2 kk. szódabikarbóna, 2 tojás, 5 dkg light margarin, 40 dkg liszt.

-          Krémhez: 1 csg. cukormentes vaníliás pudingpor, 1 csg. cukormentes puncs ízű pudingpor, 4 dl 1,5 %-os tej, 20 dkg Canderel, 25 dkg light margarin, rumaroma ízlés szerint.

-          Mázhoz: 2 tábla diabetikus csokoládé

 

Elkészítés:

Tészta: A hozzávalókat a liszt kivételével összeöntjük és 5 percig gőz felett keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet is és jól összegyúrjuk a tésztát. 3 felé osztjuk, kinyújtjuk és kivajazott tepsi hátán, vagy kikent sütőlemezen 3 lapot sütünk belőle.

Krém: A puncs és a vanília ízű pudingporokat 2-2 dl tejben külön megfőzzük. A margarint a Canderellel habosra keverjük, majd elfelezzük. Felét a vanília, felét a puncs pudinghoz keverjük, ez utóbbit rumaromával ízesíthetjük. A megsült lapok közül az elsőre a vaníliás krém kerül, erre ráborítjuk a következő lapot, amit puncsos krémmel kenünk meg, majd az egészet a harmadik lappal betakarjuk.

Máz: A csokimázhoz a diabetikus csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolasztjuk. Az így kapott folyékony masszát a sütemény tetejére öntjük és szépen, egyenletesen eloszlatjuk. (Lehet hozzá tenni egy kis olajat, hogy fényes legyen).

Kihűlést követően forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a csokimáz ne törjön.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.28. 08:20 Szólj hozzá!

Címkék: canderel

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr42115116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása