Hozzávalók: 24 dkg liszt, 15 dkg light margarin, 5 tojás, 22 csepp Stevia szirup, 2 ek. kakaó, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 dl 1,5%-os tej, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 10 dkg mazsola(ez kihagyható), 3-4 ek. búzadara, 1 citrom, 15 dkg diabetikus csokoládé, 4 ek. tejszín

Tészta: A margarint a liszttel elmorzsoljuk, beleteszünk 1 tojássárgáját, 2 csepp Stevia szirupot, majd a szódabikarbónával, kakaóval és a tejjel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 2 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk. Kivajazunk és kilisztezünk 2 őzgerinc formát, majd kibéleljük őket a tésztával úgy, hogy maradjon bőven az oldalukon, mert a töltelékre vissza kell majd hajtanunk.

Töltelék: A túrót 4 tojássárgájával, 20 csepp Stevia sziruppal, a mazsolával, búzadarával és a citrom levével jól elkeverjük. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a túrós krémhez.
Megtöltjük a tésztát, ráhajtjuk a tetejét, majd lassú tűzön sütjük. Sütés közben picit megszúrkáljuk.


Csokimáz: A csokoládét apró darabokra tördeljük és a tejszínnel együtt megolvasztjuk és simára keverjük. Miután a sütemény megsült, leöntjük a mázzal és hagyjuk kihűlni.

 

Szerző: cukrosneni  2010.06.12. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: stevia

A bejegyzés trackback címe:

https://cukornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr742077142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása